استیو جابز ، افسانه ای به نام اپل
- Hooman

بی شک اگر از شخصی نام ۳ انسان تاثیر گذار حوزه تکنولوژی و دنیای فناوری را بپرسیم ، قطعا استیو جابز یکی از آن ها خواهد بود.
استیو جابز یکی از بنیان گذاران و رهبر اصلی کمپانی اپل است که از دهه هفتم قرن بیستم جرقه تغییر و تحول در صنعت ارتباطات و دنیای فناوری را رقم زد .
تولد
جابز در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ در سانفرانسیسکو کالیفرنیا متولد شد .
او که در خانواده ای تحصیل کرده به دنیا امده بود اما والدین او بر خلاف امنیت شغلی و تحصیلیشان او را پیش از نامگذاری برای فرزند خواندگی به خانواده ای از طبقه متوسط بخشیدند . مادر او کلارا جابز حسابدار و پاول جابز سرباز بازنشسته گارد ساحلی منطقه ای به نام ( mountain clara ) بودند .
سال های نوجوانی استیو جابز بیشتر صرف اشنایی با قطعات الکترونیکی از سوی پدرش شد .
او بعد از ورود به دانشگاه و ۶ ماه تحصیل در دانشگاه ، دانشگاه را ترک و ۱۸ ماه تمام مشغول به شرکت در کلاس های خلاقیت دانشگاه شد .

در سال ۱۹۷۴ استیو جابز با عنوان طراح بازی های ویدئویی وارد شرکت مطرح آتاری شد اما چندی طول نکشید که از حضور در این شرکت انصراف و راهی سفری به هند به قصد تسلّی دادن روح خود شد .
در سال ۱۹۷۵ جابز با فردی به نام استیو وزنیاک ملاقات کرد ؛ ملاقاتی که ۱ سال بعد منجر به طراحی و ساخت اولین نسخه از کامپیوترهای اپل به نام اپل ۱ شد ( | Apple ) . ۱ سال بعد و در سال ۱۹۷۶ آن ها اپل ۲ ( || Apple ) را به بازار عرضه کردند.


️اپل ۲ ، نسخه ای با ویژگی های منحصر به فرد تری نسبت به نسخه اول این کامپیوتر بود . از نحوه بسته بندی جدید و زیبای آن ها گرفته تا استفاده آسان و ویژگی های خلاقانه دیگر ، همگی باعث جلب رضایت مشتریان شد .
در سال ۱۹۸۰ و در حالی که جابز تنها ۲۵ سال داشت ثروت او به ۲۰۰ میلیون دلار رسیده بود .
پس از آن اپل ، ۲ نسخه دیگر از کامپیوتر های خود را روانه بازار کرد که هر دوی آنها موفق به رقابت با دیگر محصولات آن زمان نشدند .
در سال ۱۹۸۳ جابز که به دنبال مدیری مستعد برای از بحران خارج کردن اپل بود طی توافقی از مدیر آن دوران شرکت پپسی کولا در خواست کرد که سکان مدیریت اپل را در دست بگیرد.
پروژه بعدی که جابز برای جبران شکست های پیشین ۳ سالی بود که آغاز کرده بود ، پروژه کامپیوتر هایی با نام مکینتاش بود که سر انجام بعد از ۴ سال تلاش بی وقفه در سال ۱۹۸۴ معرفی شد.

️با پر رنگ تر شدن اختلافات بین اسکالی مدیر وقت پپسی و جابز با تصمیم هیئت مدیره اپل جابز وظیفه ی عملیاتی خود را در اپل از دست داد و پس از آن هم به دلیل اختلاف نظر بین او و اپل سرانجام مجبور به فروش تمام سهم خود و ترک شرکت اپل شد .
در سال های جدایی استیو از اپل او مشغول به تولید نسل دیگری از کامپیوتر در شرکت تازه تاسیس (NEXT) شد .
جابز در این سال ها فعالیت دیگری هم داشت ، تاسیس یک شرکت انیمیشن سازی که بعد ها (Pixar) نام گرفت.
این شرکت در سال ۲۰۰۶ با کمپانی دیزنی ادغام شد و موفقت های بسیاری کسب کرد و جابز را تبدیل به یکی از بزرگترین سهامداران دیزنی کرد .

شرکت نکست نتوانست موفقیت چشمگیری کسب کند اما با خوش اقبالی سهام این شرکت توسط اپل خریداری و استیو جابز بار دیگر به جایگاه پیشین خود یعنی مدیر عاملی شرکت اپل بازگشت .
فصل جدیدی از زندگی جابز
در سال ۲۰۰۳ او متوجه شد که مبتلا به نوعی سرطان پانکراس شده که بسیار بیماری نادری هم بود .
در سال ۲۰۰۴ طی عمل جراحی پزشکان موفق شدند با موفقیت غده سرطانی از بدن وی خارج کنند اما چند سال بعد این بیماری دوباره گریبان گیر جابز شد و استیو جابز پس از معرفی ۲ محصول بسیار پر طرفدار از سری گوشی های ایفون یعنی ایفون ۱ و اولین نسخه ( Ipod ) در نهایت و در بهت جامعه امریکا و همچنین دیگر جوامع در ۵ اکتبر سال ۲۰۱۱ جان خود را از دست داد.
🔺️ ” کتاب و فیلم استیو جابز ”
زندگینامه استیو جابز توسط والتر ایزاکسون نوشته شده و بهصورت کتاب منتشرشده است. در سال ۲۰۱۳ فیلمی به نام «جابز» ساخته شد که بخشی از زندگی او را به تصویر میکشید.